Traditii Oltenesti

heading_title

In Oltenia convietuiesc oameni pentru care traditia a ocupat un rol important in vietile lor, sunt oameni mandri, sociabili si frumosi la suflet.

Locuitorii Olteniei, ca de altfel toti romanii, gandesc într-o maniera latina si sunt impreuna cu grecii, unul dintre cele mai vechi popoare crestine din lume.

Oltenii nu au fost priceputi doar in arta de a lucra tesaturi, ei sunt mari maiestri si inarta olaritului, iar arta lemnului se constituie ca unul din acele domenii in care virtutile artistice ale mesterilor populari din Oltenia si-au spus cuvantul in Romania.

Postare similara
Covoare Oltenesti

Covoare Oltenesti

Covoarele oltenesti sunt lucrate manual la razboi, materia prima este lana sau bumbacul, acestea sunt decorate cu simboluri autentic oltenesti.Covorul oltenesc este considerat unul din cele mai valoroase elemente din arta traditionala romaneasca.

Simboluri Oltenesti

Simboluri Oltenesti

Simbolurile existente pe materialele traditionale oltenesti, vorbesc in general despre viata romanilor din vremuri vechi, natura, hore, divinitate si multe altele. Se intalnesc simboluri ca: cerbul, calul si calaretul, cocosul, cucul.

Razboiul Oltenesc

Razboiul Oltenesc

Razboiul de tesut este una din cele mai vechi inventii ale omului, iar prin intermediul acesteia oamenii au reusit sa isi creeze articole deosebit de utile pentru ei.