Covoare Oltenesti

heading_title

Covoarele oltenesti sunt lucrate manual la razboi, materia prima este lana sau bumbacul, acestea sunt decorate cu simboluri autentic oltenesti.Covorul oltenesc este considerat unul din cele mai valoroase elemente din arta traditionala romaneasca.

Covoarele din Oltenia se deosebesc de celelalte covoare traditionale romanesti prin coloritul bogat si elementele distinctive ce ilustreaza viata olteanului.

In prezent exista o tendinta la intoarcerea la valorile traditionale, iar covoarele traditionale sunt din ce in ce mai cautate.

Postare similara
Traditii Oltenesti

Traditii Oltenesti

In Oltenia convietuiesc oameni pentru care traditia a ocupat un rol important in vietile lor, sunt oameni mandri, sociabili si frumosi la suflet.

Simboluri Oltenesti

Simboluri Oltenesti

Simbolurile existente pe materialele traditionale oltenesti, vorbesc in general despre viata romanilor din vremuri vechi, natura, hore, divinitate si multe altele. Se intalnesc simboluri ca: cerbul, calul si calaretul, cocosul, cucul.

Razboiul Oltenesc

Razboiul Oltenesc

Razboiul de tesut este una din cele mai vechi inventii ale omului, iar prin intermediul acesteia oamenii au reusit sa isi creeze articole deosebit de utile pentru ei.