Razboiul Oltenesc

heading_title

Razboiul de tesut este una din cele mai vechi inventii ale omului, iar prin intermediul acesteia oamenii au reusit sa isi creeze articole deosebit de utile pentru ei.

Important este faptul ca, prin inventarea razboiului, tesutul a devenit o indeletnicire obisnuita a omului prin care isi rezolva una din necesitatile elementare de protejare a corpului de factorii de mediu (frig, arsita, ploaie, vant).

Prin razboaiele de tesut se asigura continuitatea traditiei vechi, realizarea unor articole originale si deosebite ce infrumuseteaza atat casa cat si omul care le detine.

Postare similara
Covoare Oltenesti

Covoare Oltenesti

Covoarele oltenesti sunt lucrate manual la razboi, materia prima este lana sau bumbacul, acestea sunt decorate cu simboluri autentic oltenesti.Covorul oltenesc este considerat unul din cele mai valoroase elemente din arta traditionala romaneasca.

Traditii Oltenesti

Traditii Oltenesti

In Oltenia convietuiesc oameni pentru care traditia a ocupat un rol important in vietile lor, sunt oameni mandri, sociabili si frumosi la suflet.

Simboluri Oltenesti

Simboluri Oltenesti

Simbolurile existente pe materialele traditionale oltenesti, vorbesc in general despre viata romanilor din vremuri vechi, natura, hore, divinitate si multe altele. Se intalnesc simboluri ca: cerbul, calul si calaretul, cocosul, cucul.