Simboluri Oltenesti

heading_title

Simbolurile existente pe materialele traditionale oltenesti, vorbesc in general despre viata romanilor din vremuri vechi, natura, hore, divinitate si multe altele. Se intalnesc simboluri ca: cerbul, calul si calaretul, cocosul, cucul.

Unele din cele mai importante ornamentatii ce se regasesc in Oltenia sunt cele ce prezinta decoruri vegetale si zoomorfe.

Motivele pe care le gasim in arta olteneasca sunt fundamental legate de spiritualitate, coloritul preponderent este albastru ultramarin, verdele pastelat, rosu visiniu.

Postare similara
Covoare Oltenesti

Covoare Oltenesti

Covoarele oltenesti sunt lucrate manual la razboi, materia prima este lana sau bumbacul, acestea sunt decorate cu simboluri autentic oltenesti.Covorul oltenesc este considerat unul din cele mai valoroase elemente din arta traditionala romaneasca.

Traditii Oltenesti

Traditii Oltenesti

In Oltenia convietuiesc oameni pentru care traditia a ocupat un rol important in vietile lor, sunt oameni mandri, sociabili si frumosi la suflet.

Razboiul Oltenesc

Razboiul Oltenesc

Razboiul de tesut este una din cele mai vechi inventii ale omului, iar prin intermediul acesteia oamenii au reusit sa isi creeze articole deosebit de utile pentru ei.